Natúr rönkházépítés

 

A rönkház építés hagyományos technikája ma is él és működik. Ugyan úgy, ahogy a régi időkben, Finnországban, Norvégiában, Kanadában vagy még számtalan helyen a világban, ahol a fa, mint építőanyag kedvelt volt. A fa mint természetes építőanyag közelebb áll az emberhez mindenféle legmodernebb anyagnál. A fát kivágás után néhány kézi szerszám segítségével munkálom meg, nincs tipusterv, és két egyforma ház.

A nyeregkötéses rönkházépítés technikája a mai modern világban sem merült feledésbe.

Hogyan lehetne szebb és olcsóbb házam mint a szomszédomnak?

Egyre többen szeretnének fából készített szép és természetes házban lakni. Ehhez tudok önnek segítséget nyújtani. A jelenleg épülő rönkház Budapesten megtekinthető. Minden szál rönk magyarországi erdőből, a kivágást követően kerül az építkezés helyszínére. A nem ritkán 10 m feletti hosszúságú fenyőrönkök kézi erővel kerülnek beépítésre, az előző rönk alakjához miliméter pontosan igazítva. A rönkök vastagsága 30-45 cm, súlyuk 6-800 kg. Az elkészült falak semmilyen további hőszigetelést nem igényelnek.

Építsünk kis vagy nagy rönkházat………..?
A design és a költségvetés a rönkházépítésnél is mindig alapvető és válságos kérdéseket vet fel, de ez mégsem olyan ijesztő mint gondolná.
A rönkházépítés hazánkban egy nem megszokott, felszálló pályán lévő építési irányzatot képvisel mely a hagyományos rönkházépítési technikákat életben tartja. 99%-ban egyedi tervezésű és építésű otthonról van szó. Két egyforma rönkház nem tud épülni. A rönkház tulajdonosa alapvetően egyedül gondolja ki egy rönkház tervét, mely illeszkedik életmódjához, hangulatához, elképzeléseihez. Jelenleg nincs terve? Nos ötletekkel én is szolgálhatok ehhez fel kell hívnia telefonon. Fontos hogy a tervek elkészítése előtt az építőmesterrel és a tervezővel együttesen egyeztessen. Ez a siker záloga hogy az ön rönkháza amit igazán akar, ne olyan legyen mint másé, hanem amit ön szeretne.

A falak építésénél az erős natúr rönkökről csak a kérget vesszük le és így kerül a természet szépsége beépítésre!

A rönkház falakat meg lehet építeni hagyományos és modern stílusban is hogy a high tech is megjelenjen otthonában. Az ügyfél dönti el hogy nagy kiterjedésű terek, vagy hangulatos szobák jellemezzék rönkházát. A belső teret metszhetjük hagyományos építészetből vett megoldásokkal is, ez finom keveréke lehet a rönkfalak és hagyományos anyagok hangulatának. A rönkház alapvető kelléke a kandalló, amely meleget és hangulatot biztosít, a pihenéshez. A rönkházba lépve fedezzük fel az ablakon beáramló fényt mely a rönkfalakat egyedi módon aranyozza be. A rönkház egy nagyszerű hely hogy a megnyugvás és a természet szeretete megérintse az embereket.

Az éppen folyamatban lévő rönkház építkezés egyeztetett időpontban ingyenesen megtekinthető

A képtárban minden héten új képeket talál az aktuális rönkház építkezésről!


Üzenem az erdőnek: ne féljen,
ha csattog is a baltások hada.
Mert erősebb a baltánál a fa
s a vérző csonkból virradó tavaszra
új erdő sarjad győzedelmesen.
S még mindig lesznek fák, mikor a rozsda
a gyilkos vasat rég felfalta már
s a sújtó kéz is szent jóvátétellel
hasznos anyaggá vált a föld alatt...
A víz szalad, a kő marad,
a kő marad.

Wass Albert: Üzenet haza (részlet)

 

Telefon: 0630/9004238
E.mail: kapcsolat@durnipal.hu

Rönkházat szeretne építeni?... Kattintshon ide!